header1
dolelevo
middle
За нас
Резиме
Услуги
Истражувачки Проекти
Контакт

ВИБРО И ТЕРМО ДИЈАГНОСТИКА

 

Основната дејност на овој оддел е:

 • Мерење и анализа на вибрационата состојба со дијагностика и утврдување на причините за нерегуларна работа на постројките и нивна санација
 • Балансирање на ротациони постројки во сопствени лежишта: турбоагрегати, вентилатори, пумпи, електроотори,мелници, гатери и друго.
 • Центрирање на вратила од ротациони постројки со ласерска опрема
 • Термовизиска контрола на електро и машински постројки со дефинирање на критични топли места и причините за истите со термичка слика на дефектот
 • Испитување на преостанатиот век на материјалите кај енергетските постројките
 • Термотехнички мерења
 • Верификација на квалитет (атести, сертификати и сл.)
 • Вградување на мониторинг системи за континуирано следење на динамичката состојба на постројките со алармирање и исклучување пред хаварија

  Овој оддел ги користи последните достигнувања на науката и техниката, применувајќи современа инструментална техника (опрема за мерење, анализа и дијагностика на вибрации, термовизиска опрема, опрема за термо технички испитувања и друго), компјутерска опрема со соодветни методи.

 • Превземи брошура
  backk
   
  Copyright © 2005 RI ENERGY